Dlatego, iż trafiłem na fajny zespół, który rozpadł się niestety już po dwóch piosenkach, a nie oplaca sie zakladac dla nich osobnego tematu, stworzylem ten. Wrzucajcie tutaj wszystkie ciekawe zespoły, ktore rozpadły się już na starcie.
Zaczynam:
Dizon (ディゾン)
Visual Kei Indie Band
Members:
Vocal: Masuda Tatsuki [ガチャ×ガチャ → 赤ZUKIN(達樹) → Zmayt(タツキ) → Dizon(増田達樹)
Guitar: Sakamoto Hisato [Ritual → The Royal Crow → Dizon(坂本久人)]
Guitar: Yoshida Yun [deadman → GULLET → CLUEL → girl → ガ♂ル(yun.) → ガチャ×ガチャ(Gt.ゆん。→雲) → IBIZA(Vo.&Gt.)、赤ZUKIN → 赤ZUKIN(Vo.&Gt.雲) → Dizon(Gt.吉田雲)]
Bass: Aina Jun [Dimensia → CROIX(Ayna) → 狼-ウルフ- → Dizon(相奈純)]
Drums:Yamamoto "Roa" Shou [クロルシアン(将) → Dizon(山本将)]
Status: Disbanded
Since: 2007~2008
fate/kousaten (2008.07.13) [ single ]
Ref: N/A
Tracklist:
1. fate
2. kousaten
>>Download<<
Jeden z moich ulubionych. Naprawde dobre piosenki. Szkoda tylko, że już sie rozpadli :<
i dobrze, ze poda jakiegos oldschoola! chetnie poznam kolejny malo znany zespolik.
ale mi cukrzycie XDD ok no to lecimy XD
Luinspear
Members:
Vocal: 樹威 - Jui (→De-vine→羅紗→Raisonne→Luinspear→ヴィドール(ジュイ) / KISAKI PROJECT / じゅるりと)
Bass: 秋 - Aki (→Luinspear→bishop)
Former members:
Guitar: Desa (→Violence→Lvy Nass→Luinspear→)
Drums: 瑠華 - Ruka (→羅紗→Luinspear→nightmare→ナイトメア / じゅるりと)
Guitar: Camus (→De-vine(神唯清月)→Luinspear→)
Status: Disband ( 1999 - 2001 )
Download:
[1999.10.31] G-CROSS (demo-tape)
[1999.12.24] White kiss (demo-tape)
[2000.01.10] Isis… ~Aien ni bisuimu miwaku no hana (single)
[2000.09.02] Luvis (single)
[2001.03.14] Yami no tsuki (maxi-single)
no tak na dobry początek XD (ale podejrzewam że go zna sporo osób i jeżeli tak jest następnym razem się postaram obiecuję XDDD(btw czy mógłbym założyć własny temat tego typu tylko właśnie z oldschoolowymi zespołami))
Ostatnio edytowany przez Pan E. (2009-10-05 16:47:12)
Weeee, myślałem że coś bardziej.. undergroundowego itp. a tu sie okazuję, że to Lunki ^^
Powiem tak.. szału ni ma xD
Soanseth napisał(a):
Weeee, myślałem że coś bardziej.. undergroundowego itp. a tu sie okazuję, że to Lunki ^^
Powiem tak.. szału ni ma xD
był to 1 lepszy zespół z brzegu XDDD Soan odpowiedz na moje pytanie! XDD
Nie ma sprawy, chcesz to zakładaj. Nikt Ci nie zabrania
HYBRID-ZOMBIEZ to zespół z Nagoi, którego muzyka była mroczna. Mimo że nie odniósł zbytniego sukcesu i miał w swojej historii nieaktywny okres, był znany przede wszystkim z tego, że stanowił wspólną historię Yumehito z Soroban i ayabie, Yusuke z lynch., i HISAYOSHIego z ClearVeil.
HYBRID-ZOMBIEZ nie brzmiał jak typowy zespół visual kei, nawet jeżeli jego członkowie, kiedy grali razem, byli całkiem młodzi. Ich brzmienie było ciężkie, a głęboki growling i krzyki wokalisty Hari - niesamowite. Ponadto Hari była uważana za kobietę ze względu na brzmienie głosu i inne cechy, co czyniło tę grupę jeszcze bardziej interesującą.
http://vkmd.blogspot.com/2008/01/hybrid-zombiez.html download.
Dlatego mi się spodobało. Chciałam coś normalnego bez żadnych eksperymentów.
to jak masz zespół, który eksperymentuje, to zapodaj. ja już słuchać nie mogą, bo zacznę słuchac jakiegoś zespołu, to rzygam, bo jest taki sam jak milion innych.